Jos mämmiä jää pääsiäispöydästä yli, kokeile sitä täytteekksi kääretorttuun. Kuva ja resepti Martoilta.
Sirkku Somero
Kokeile jotain uutta: Mämmi sopii täytteeksi myös kääretorttuun
MämmikääretorttuAinekset:
5 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
300–400 g mämmiä
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk maitorahkaa (250 g)
noin 1 dl appelsiinimarmeladia
Valmistus:
Valmista ensin kääretorttu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja tasoita kevyesti. Paista 225-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kellanruskea. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki.
Notkista mämmiä ja levitä sitä tasaisesti kääretorttulevylle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahkaa ja appelsiinimarmeladia maun mukaan. Levitä rahkaseos mämmikerroksen päälle ja kääri torttu rullalle. Anna kääretortun tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.