Quasimodogeniti
Kirkonkellot
Eletään pääsiäisen jälkeistä ensimmäistä sunnuntaita. Päivää, joka otsikon mukaan on niin kuin vastasyntyneet tai valkoisten vaatteiden sunnuntai. Tämä kaikki viittaa kasteeseen elää uutena ihmisenä.
Päivään liittyy myös paljon epäuskoa. Kristinuskon mukaan opetuslapset epäilivät uskoaan, kunnes Jeesus ilmestyi heille, ja he saivat ilon sekä vahvistuksen oppimalleen.
Ihminen, miksei jopa kaikki elävä, uskoo oppimaansa ja haluaa pitää omia uskomuksiaan oikeina sekä tärkeinä. Tämä jos mikä aiheuttaa oikeutetusti erittäin paljon näkemyseroja, syttyy jopa sotia.
Monesti koko elämä rakentuu oman mielikuvan varaan, ja siitä pidetään kiinni kynsin ja hampain. Kaikki meistä uskovat johonkin ja jokaisella on oma mielikuvansa oikeasta ja väärästä, aivan mieletön soppa. Ei ole ihme, että syntyy paljon eripuraa sekä eriarvoisuutta.
Mikä meitä sitten oikein ohjaa ja yhdistää? Voiko olla, että meitä kaikkia eri uskoja ja oppeja yhdistävä asia voisi olla raha?
Uskoi ihminen mihin vain, ja puhui hän sitten mitä kieltä tahansa, yhdistävä tekijä on raha. Sitä voidaan vaihtaa ruplasta dollariin, eurosta kruunuun, aina löytyy sopu. Rahan valta on joka maassa sama, uskon opeista välittämättä.
Voisiko meitä yhdistää esimerkiksi huoli maapallosta rahan lailla, eri opeista riippumatta? Vai voisimmeko vain hyväksyä eri opit ja uskot?
Miltä maailma näyttäisi jos me kaikki yhtäkkiä ajattelisimmekin maapallon parasta, ja siitä tulisi yhtä tärkeä kohde kuin rahasta? Tai miltä tuntuisi elää maailmassa, jossa usko olisi jokaisen oma asia, eikä se tekisi kenestäkään huonompaa tai parempaa ihmistä?
On kuitenkin totta, että kahdeksan rikkainta ihmistä omistaa yhtä paljon kuin ihmiskunnan köyhempi koko puolikas.
No, tämä kaikki on vain hajatelmaa ja ajatelmaa. Meistä jokainen yksilö päättää itse omasta ajatus-, mielikuvitus- ja uskon maailmastaan.
Tärkeää kuitenkin on olla tietoinen asioista omien uskomustensa takana. Miksi uskon siihen mihin uskon, ja miksi ajattelen maailmasta, muista ihmisistä ja itsestäni niin kuin ajattelen? Mitkä asiat minua ohjaavat?
Omia uskomuksia voi ja saa myös muuttaa, kun elämä tarjoaa siihen tilaisuuden. Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta.
Hyvää quasimodogenitin valkoista aikaa kaikille!