Tieteellinen taivas
Kirkonkellot
Kosmonautti Gagarin ei löytänyt Jumalaa avaruudesta, kun hän vuonna 1961 kiersi avaruusaluksella maapallon. Hän ei ymmärtänyt muuta todellisuutta, kuin tämä näkyvä maailma. Ajaton ikuisuus oli hänelle tuntematon käsite ja siksi hän etsi Jumalaa väärästä paikasta.
Ikuisuuden luonne alkoi selvitä tieteelle kuitenkin jo vuonna 1915, kun Einstein julkaisi suhteellisuusteorian. Sen merkitystä tiedemiehet pohtivat Tähdet ja avaruus -lehdessä 6/2013 otsikolla ”Ajasta ei saa otetta”. Lehden artikkelin mukaan on olemassa ajaton aika-avaruus, jossa kaikki ajanhetket ovat olemassa ikuisesti. Tätä ajatusta voi pitää jonkinlaisena ei-uskonnollisena kuolemattomuutena. Tämä on siis useiden tiedemiesten käsitys ikuisuudesta. Siis sinun syntymäsi ja kaikki elämäsi hetket kuolemaan asti ovat olemassa ikuisesti ajan tuolla puolella. Tuo kaikki on ihmisen silmille näkymättömissä.
Yllättävää kyllä, Raamatussa on täsmälleen sama käsitys ikuisuudesta. Psalmista voi lukea: ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.” (Ps. 139:16).
Muuallakin Raamatussa viitataan ikuisuuden kirjakääröön, jossa kaikki menneet ja tulevat tapahtumat ovat näkyvissä. Raamattu kertoo Jumalan olevan siellä ikuisuudessa eli taivaassa. Kerran aika loppuu ja ikuisuus alkaa: ”Tämän katoavan on näet pukeuduttava katoamattomuuteen ja kuolevaisen kuolemattomuuteen.” (1. Kor. 15:53).
Myös ihmisille on varattu pääsy ikuisuuteen. Jeesukseen uskoville luvataan: ”… He hallitsevat aina ja iankaikkisesti.” (Ilm. 22:5).
Odotan mielenkiinnolla, mitä tieteellisiä totuuksia Raamatusta vielä löytyykään.
Heikki Palomäki
vapaaseurakunta