Ruokaa keholle ja mielelle
Mansikan sesonki alkaa olla lopuillaan. Paikallinen mansikkasesonki jatkuu vielä jonkin aikaa myöhäisten lajikkeiden ansiosta. Metsissä sen sijaan mustikkasatoa on päästy jo keräämään, sillä kesäkuun sateet loivat marjojen kasvulle otolliset olosuhteet. Mustikkasadosta odotellaan kohtalaista, mutta puolukan sadosta jopa hyvää. Hillasatoa arvioidaan keskinkertaiseksi.
Suomen metsät ovat täynnä kotimaista superruokaa. Moni poimiikin näitä herkkuja pakastimeen ja herkuttelee sitten terveellisillä marjoilla koko talven.
Jokaisen oikeudet ovat marjojen poimimisessa kullanarvoiset. Luonnonmarjojen poimimiseen ei tarvita maanomistajan lupaa, kunhan muistaa pysyä poissa pihapiireistä.
Marjojen poiminta on monelle suorastaan terapeuttista. Hetki metsässä kruunaa päivän ja rauhoittaa mielen. Luonnolla on ihmeellinen voima.
Silmän- ja hengenruokaa tarjoaa myös Visuveden tehdasalueen rantaan rakenteilla oleva nähtävyys, Kulkurin kappeli. Sen rakennuttaja Jouni Neste toivoo jokaisen kävijän löytävän sieltä rauhaa itselleen nykymaailman melskeen keskellä.
Hengen ruokaa tarjotaan myös kautta aikain toisilla Vinhan kirjakaupan kirjajuhlilla. Kylään odotetaan jälleen satoja kirjan, kirjallisuuden ja taiteen ystäviä.